Zuurdesem ( 18-05-2024 en 19-05-2024 )Graag wil ik jullie een stukje meenemen in hoe mijn passie is ontstaan.


Begin 2018. Ik raakte verwikkeld in een depressie. Een fenomeen wat voorheen ontkent werd door mij. Ik was volledig in het bezit van geld, aanzien, macht en eigenlijk álle facetten waar het leven dus absoluut niet omdraait.


Deze wereld stortte ineen. Ik wist niet wat mij overkwam en alles voelde donker en zwaar aan. Gelukkig had ik destijds de onvoorwaardelijke steun van mijn grote liefde.
Ik ben de wereld totaal anders gaan zien en werd geboren als ander persoon. Er was een grote perceptie van wie ik was en dacht te zijn gestorven en er ging een nieuwe wereld voor mij open.


Én,


Ik ontdekte zuurdesem. Het had mij gevonden en mij totaal in zijn greep. Ik probeerde verschillende degen en het slokte me compleet op. Verschillende rijstijden,temperaturen,degen, welk gevoel en intenties je er in legt terwijl je kneed enzovoorts..
Toen ben ik gaan beseffen dat het belangrijk is om te weten welke voeding wij ons lichaam geven. Zuurdesem is een oeroude en de meeste gezonde manier van brood bakken. Veelal worden de gluten er uit gehaald door het desem zelf waardoor het makkelijker verteerbaar is voor ons lichaam. Daarnaast werkt het probiotisch en is het dus zéér geschikt voor ons darmgestel. Door de lange rijstijd van een brood ( van begin tot eind minimaal 24 uur ) worden de gluten in het brood 'gefermenteerd' en daardoor beter te verwerken.


Dit is de bakermat van mijn passie voor koken, en nog steeds gebruik ik mijn inmiddels 5,5 jaar oude zuurdesemstarter nog steeds wekelijks!
Vanuit hier ben ik gaan groeien. Ik ben open gaan staan voor alles wat met koken te maken heeft en heb alle informatie als een spons opgenomen. Ik ben mezelf technieken aan gaan leren door middel van andere chefs in reguliere keukens waar ik erg dankbaar voor ben.
Daarna ben ik hobbymatig gaan koken en dit is tot de dag van vandaag groeiende. Ik groei naar mijn eigen verlangens en interesses. Met name gericht op gezonde voeding en oer oude tradities. Er zijn de wereld aan ontwikkelingen op mijn gebied en dat wil ik graag met heel veel liefde en rust delen met alle mooie mensen om mij heen.


De donkere periode in mijn leven is getransformeerd in een lichte prachtige wereld waarvoor ik ontzettend dankbaar ben.

In deze workshop neem ik je mee in de verschillende stadia van het desem, het deeg en het afbakken. We gaan verschillende broden vormen en bakken, zoals stokbrood, focaccia en het eeuwenoude gezonde volkorenbrood.

In een kleine groep van maximaal 5 personen heb ik alle tijd voor jullie en gaan we aan het eind het brood proeven in de vorm van een lunch.

Datum : 18 mei 2024 van 10.00 tot 14.00 ( uitverkocht )

Datum 2 : 19-05-2024 van 10.00 tot 14.00

Prijs : €75,- per persoon inclusief koffie, thee en eigen brood 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen