Specialisme in retraites

Grotendeels bestaan mijn opdrachten uit het koken voor retraites. Dit zijn zeer uiteenlopende retraites, yoga, meditatie, stilte, zen, ayahuasca of andere plantmedicijnen, familieretraites etc.


Verlengstuk van je retraite

Als kok realiseer ik me dat het een erg belangrijke rol is die ik mag vervullen op een retraite. Er heerst dan ook altijd rust in de keuken en dat vind ik erg belangrijk wanneer ik mag koken voor een retraite die veelal om bewustzijn en aandacht gaat. Daarnaast is het mijn kracht om niet te hoeven opvallen. Ik heb geen waardering, erkenning, verbazing of dankbaarheid meer nodig om mijn ego te doen vullen. Ik kook vanuit eerbied voor de producten en het ambacht en uit dankbaarheid dat ik dit mag doen voor jullie. 

Tevens ben ik gestart met het meditatief ondersteunen van ‘snijhulp’. Ik geef gedurende de tijd dat deelnemers mij mogen ondersteunen in de keuken een meditatieve reis. Waarin er geen doel is, er hoeft niets af, of snel of mooi. Het is wat het is. Ik nodig iedereen uit om in het moment te blijven en vanuit daar voel ik aan wat er verder nog onder de aandacht mag komen. Dit is een mooi verlengstuk van de retraites die gegeven worden en worden ook vaak met veel dankbaarheid en verbazing toch ook wel ontvangen. 

Tarieven 

In het algemeen is mijn tarief €45,- per persoon per dag, exclusief 9% BTW. Hierbij ga ik er van uit dat de deelnemers zelf hun eigen afwas verzorgen en dat er daar waar mogelijk hulp is met snijden. Dit bedrag is een globale schatting en kan in overleg natuurlijk altijd veranderen. 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen