In 2016 ben ik ( Michel ) begonnen met koken. Vanuit een gigantische transitie is mijn innerlijke vlam ontwaakt en heb ik mijn roeping gevonden.
Ik ben begonnen met thuis zuurdesembroden bakken. Ik vond het zo leuk en bevredigend dat ik heb gekozen om te gaan koken in reguliere keukens. Direct naast chefs gestaan in grote keukens, hier heb ik veel technieken geleerd en tevens meegekregen dat dat niet mijn pad is. Dit heb ik doorgezet en ben hobbymatig begonnen met het koken voor spirituele groepen. Vanaf 2023 is de vraag toegenomen om te koken voor groepen en is de keuze gemaakt om het uit te breiden en me volledig te focussen op mijn grootste passie.
Zo ben ik me meer gaan verdiepen in fermentatie, wat door onze moestuinen veel voorbereidingen scheelt ik de keuken. Daarnaast experimenteer ik nog steeds veel met zuurdesem, eigen verse pasta's maken en probeer zoveel mogelijk inspiratie uit de natuur op te doen. Ik kijk en ervaar de moestuinen en de natuur, en aan de hand daarvan komen mijn gerechten tezamen. In mijn vrije tijd ben ik veel aan het wildplukken in de natuur, om de keuken daarmee een extra bijzonde smaaksensatie mee te geven.
Daarnaast ben ik een rustpunt in de keuken. Doordat ik veel voorbereid is er in mijn keuken geen haast en stress te bekennen. Dit ervaren de mensen ook en zijn dan ook graag in mijn keuken voor een fijn gesprek, even landen, of toch stiekem uit de pan wat proeven wat er op het menu staat. Ook probeer ik veel mensen te inspireren en uit te dagen om bewust met onze voeding om te gaan, en te voelen wat het lichaam nodig heeft. Voor velen is dit tegenwoordig een uitdaging, maar ik help onze medemensen hier graag bij.
Ik ben continu aan het ontwikkelen, nieuwe smaken samenstellen, nieuwe technieken aanleren. Ik kook met mijn ziel en dat is te proeven in de heerlijke gerechten. Ik verdiep me graag in elke eetcultuur uit alle windstreken en sta open voor alle ontwikkelingen.